Argane olie  

Nouazi Argane olie is een organisch product uit de noten van de arganeboom.  

Vaak geprezen als vloeibare goud. Maar waarom eigenlijk? Het is zeer rijk aan heilzame voedingsstoffen waaronder vetzuren en vitamine E. De eigenschappen maken het bijzonder gunstig voor het haar , huid en nagels.   

Verschil tussen culinaire en cosmetische argane.  

In het zuiden van Marokko waar de arganeboom zijn wortels heeft, gebruikt de lokale bevolking argane al jaren. Zowel culinair als cosmetisch. Het verschil tussen deze 2 is het roosteren van de argane noten alvorens ze geperst worden. Geroosterde noten geven de olie een gouden kleur, een nootachtige geur en een verrukkelijke smaak. Helaas gaan tijdens dit proces veel vitamines verloren. Bij de cosmetische argane worden de noten niet geroosterd. Hierdoor blijven de nuttige bestandsdelen intact. Cosmetische argane heeft dan ook een lichtere kleur en is vrijwel bijna geurloos.  

Nouazi Argane olie is alleen geschikt voor cosmetica doeleinden.  

 

  

Hieronder enkele van de meest voorkomende toepassingen;  

Droge huid-Anti-aging-Acne -Zwangerschapsstriemen

Hair Conditioner-Beschadigd haar-Style -Glans

Nagelbehandeling-Lippenbalsem -Baby Care